Brand verwoest bedrijven in Barneveld

10 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BARNEVELD (ANP) – Zeker twee bedrijven zijn in de nacht van zaterdag op zondag verwoest door een brand in Barneveld. Brandweerlieden hebben het vuur inmiddels onder controle.

De brand brak uit in een garagebedrijf en sloeg later over naar andere delen van het gebouw, waar meerdere bedrijven in zijn gevestigd. Ook een saunabedrijf werd volgens een woordvoerder van de brandweer ,,volledig verwoest”.

Andere ondernemingen in het bedrijfsverzamelpand liepen forse schade op. Een oldtimer werd uit voorzorg uit het brandende gebouw gehaald om te voorkomen dat de klassieke wagen schade zou oplopen. De brandweer kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand.

De brand zorgde ook in de omgeving voor overlast. De rook trok over een deel van een woonwijk. Omwonenden die last hadden van de rook, kregen het advies ramen en deuren te sluiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.