nederland

Betoging in Rotterdam tegen mislukte coup

16 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Enkele honderden mensen hebben zaterdag in Rotterdam betoogd tegen de mislukte couppoging in Turkije. De betoging verliep rustig.

Volgens RTV Rijnmond verzamelden een paar honderd Turken zich op het Wilhelminaplein en liepen ze daarna richting Willemsplein. De deelnemers aan de demonstratie riepen op tot eenheid in Turkije. In de nacht van vrijdag op zaterag was er ook al een demonstratie van Turken in Rotterdam.

Niet alleen in Rotterdam, maar ook in Eindhoven gingen Turken de straat op om bij het Stadhuisplein te protesteren tegen de mislukte couppoging.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.