Bestuur ondernemingsraad politie treedt terug

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De leden van het dagelijks bestuur van de centrale ondernemingsraad (cor) van de politie treden allemaal tijdelijk terug. Ze doen dat omdat er een onderzoek is ingesteld naar hun bestuurlijke functie.

,,De leden hebben de overtuiging dat het vertrouwen meer en meer deuken heeft opgelopen en stappen daarom terug”, staat in een schriftelijke verklaring. ,,Het voornaamste doel om rust te brengen binnen de cor en het herstellen van vertrouwen.”

Voorzitter Frank Giltay legde vorige maand zijn functie al neer. Hij deed dat vanwege een onderzoek dat is ingesteld naar uitgaven door de ondernemingsraad. Die zouden erg hoog zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.