‘Berging vliegtuig Beetgum deze week klaar’

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BEETGUM (ANP) – De berging van de wrakstukken van de Zwitserse straaljager die vorige maand neerstortte bij de Friese plaats Beetgum (in het Fries: Bitgum) is naar verwachting vrijdag afgerond. De berging duurt zo lang omdat het toestel in veel stukken uiteen is gevallen, zei een woordvoerster van defensie woensdag.

Volgens haar was al voorzien dat de operatie lang zou duren en verloopt de berging volgens plan. Woensdag is al een deel van de motor en het staartstuk geborgen. Als alle onderdelen en kleine stukjes zijn verzameld, worden ze naar vliegbasis Woensdrecht gebracht voor onderzoek.

Daarna moet de grond rondom de plek waar het toestel neerstortte, worden schoongemaakt. Dit duurt naar verwachting nog zo’n drie weken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.