ANWB maakt zich op voor topdrukte

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De ANWB zet deze zomer zevenhonderd medewerkers in voor hulp aan vakantiegangers. Ze werken onder meer bij de Alarmcentrale in Assen en bij de drie steunpunten in Barcelona, Lyon en München.

Bovendien worden twaalf wegenwachten naar Frankrijk gestuurd en vier naar Italië. Drie van hen werken rond het Gardameer en één in Toscane. In landen zoals Duitsland en België zijn geen extra wegenwachten gestationeerd, omdat die landen een goede eigen pechhulp hebben.

Naar verwachting vertrekken deze zomer ruim 7,5 miljoen Nederlanders naar het buitenland. Populairste vakantieland is Frankrijk (1,3 miljoen). Onder de buitenlandse zomerbestemmingen zijn Spanje (+137.000) en Italië (+114.000) de grootste stijgers. Spanje verwelkomt dit jaar meer dan een miljoen Nederlandse vakantiegangers.

Het aantal vakantiegangers dat naar Griekenland en Turkije vertrekt, is moeilijk te voorspellen. Beide landen zijn wel de grootste dalers ten opzichte van vorig jaar. Zij vallen dit jaar zelfs uit de top vijf van favoriete vakantiebestemmingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.