nederland

Airbnb geeft geen info overtreders Amsterdam

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Verhuurdienst Airbnb ziet het niet zitten om Amsterdam te vertellen welke verhuurders de regels overtreden. ,,We willen Amsterdam anonieme informatie geven die ze nodig hebben om geïnformeerde beslissingen te nemen, waarbij we de privacy van verhuurders en gasten beschermen”, schrijft Airbnb op zijn blog.

Amsterdammers mogen hun onderkomen hooguit zestig dagen per jaar verhuren via diensten als Airbnb. Ze mogen maximaal vier gasten tegelijk ontvangen. Maar niet iedereen houdt zich daaraan. Amsterdam en Airbnb praten de komende weken over de aanpak daarvan. ,,Commerciële verhuurders hebben geen plek op Airbnb”, schrijft het bedrijf.

Volgens Airbnb heeft Amsterdam vorig jaar 380 miljoen euro verdiend aan de huurders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.