Achtervolging politie eindigt in België

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Agenten hebben dinsdag na een achtervolging vier Belgische verdachten in hun thuisland staande weten te houden. Daarbij is een keer gericht geschoten, meldt de politie.

De achtervolging startte in Rotterdam, waar de politie een melding kreeg van een ruzie in een taxi. Toen agenten het voertuig wilden controleren, werd mogelijk geschoten. De bestuurder van de taxi negeerde een stopteken en reed met hoge snelheid richting het zuiden.

Met inzet van meerdere politieauto’s en een helikopter kon de politie de verdachten in de Belgische plaats Hoevenen inrekenen. Daar vloog de auto uit de bocht. De politie heeft bij de arrestatie een keer gericht moeten schieten omdat de verdachten niet wilden meewerken.

De Belgen zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Een van hen liep een hoofdwond op. Daarnaast heeft een ruit van een politiewagen de wilde rit niet overleefd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.