nederland

Acht jaar cel voor Jumbo-afperser

01 juli 2016

GRONINGEN (ANP) – De zogeheten Jumbo-afperser Alex O. (51) is vrijdag veroordeeld tot acht jaar cel. De rechtbank in Groningen vindt hem schuldig aan bomdreigingen bij supermarktketen Jumbo vorig jaar. Eén keer ontplofte er daadwerkelijk een explosief.

Bij diverse filialen van Jumbo kwamen vorig jaar bommeldingen binnen. Bij twee vestigingen in Groningen werden explosieven geplaatst. Bij de ontploffing van één daarvan raakte een raam beschadigd. Een winkel in Zwolle kreeg een verjaardagskaartje met een beetje explosieve stof.

O. ontkent dat hij de Jumbo-afperser is. De verdachte werd half oktober vorig jaar in Groningen opgepakt, samen met zijn zoon. De zoon is niet vervolgd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.