9 maanden cel geëist tegen motorclubleden

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Tegen twee leden van de motorclub Hells Angels is dinsdag negen maanden celstraf geëist voor verboden wapenbezit. De twee mannen zijn afgelopen april opgepakt tijdens een massale knokpartij tussen leden van de Hells Angels en van de rivaliserende motorclub Mongols bij een Van der Valkhotel in Rotterdam.

Omdat het onderzoek naar de vechtpartij nog niet is afgerond, hoefden de mannen zich voor mogelijke tijdens de vechtpartij gepleegde strafbare feiten (nog) niet te verantwoorden bij de Rotterdamse rechtbank. De wapens werden bij huiszoekingen in de slaapkamer van de ene en het bedrijf van de andere verdachte gevonden.

Later dinsdagochtend staan nog drie mannen terecht die zijn opgepakt bij de vechtpartij. Zij moeten zich wel verantwoorden voor poging tot zware mishandeling bij het hotel.

De motorbendeleden hadden in het Van der Valkhotel met elkaar afgesproken. Dat liep vrijwel direct uit op een grote matpartij in de bar van het hotel, grenzend aan de lobby en het restaurant. Er werd niet alleen gevochten, maar ook flink geschoten. Zo’n dertig mannen waren bij de knokpartij betrokken, 23 personen werden direct gearresteerd. Een deel van hen had zich na het vechten in of rond het hotel verstopt. Van de hotelgasten en -medewerkers raakte niemand gewond.

Het onderzoek naar de vechtpartij loopt momenteel nog. De kans is dus groot dat de komende tijd nog meer betrokkenen zich bij de rechtbank moeten melden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.