1500 wasbeurten na smurrie op A28

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

GRONINGEN (ANP) – Zo’n 1500 automobilisten hebben hun auto een gratis wasbeurt gegeven vanwege de kleverige smurrie die vorige week op de A28 tussen Groningen en Assen lag. De kosten worden vergoed door Rijkswaterstaat en de aannemer die de werkzaamheden aan de snelweg uitvoerde.

Tijdens het werk werd een emulsie aangebracht om het asfalt te verstevigen, maar die hechtte niet door zware regenval in combinatie met het drukke verkeer. Het gevolg was dat veel auto’s besmeurd raakten met een mix van zand en teer die moeilijk te verwijderen was.

Rijkswaterstaat bood toen aan dat gedupeerden gratis hun auto mochten laten wassen bij twee wasstraten in Tynaarlo. Dat leidde tot chaotische taferelen en lange files in en rond het Noord-Drentse dorp. De dienst besloot daarop dat iedereen met een besmeurde auto zijn voertuig overal kon laten schoonmaken en de kosten ervan mocht declareren. Voorwaarde was wel dat een bonnetje en een foto van de besmeurde auto werden overlegd. Ook moesten gedupeerden aannemelijk maken dat zij vorige week donderdag of vrijdag over de A28 hebben gereden.

De snelweg is inmiddels weer schoon. Toch stonden in het Noorden ook in het begin van de afgelopen week nog lange rijen auto’s bij wasstraten te wachten op een poetsbeurt. Het onderhoud aan de A28 is voorlopig stilgelegd en wordt hervat als het weer het toelaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.