nederland

Zoektocht brief in oude mail Van der Steur

08 juni 2016Leestijd: 1 minuut

TEEVEN-DEAL

DEN HAAG (ANP) – Justitieminister Ard van der Steur laat een zoektocht doen naar de tweede versie van de door hem als parlementariër bewerkte conceptbrief aan de Tweede Kamer. Die zou in zijn oude e-mailaccount kunnen zitten, dat hij in 2014 gebruikte als Kamerlid.

Maandag bleek uit één vrijgegeven conceptbrief dat Van der Steur in 2014 behoorlijke invloed had gehad op de brief van zijn voorganger en partijgenoot minister Ivo Opstelten aan de Tweede Kamer. Van der Steur zou ook nog een tweede concept hebben bewerkt. De Tweede Kamer wil die brief ook zien.

Een zoektocht bij de vermeende ontvanger van de conceptbrief heeft eerder niets opgeleverd. Daarom wordt nu gekeken bij de verzender. Voorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer liet weten dat de zoektocht mogelijk is. Het zal echter woensdag niet meer lukken.

Van der Steur heeft toegegeven dat hij een grens heeft overschreden. Kamerleden moeten immers ministers controleren en niet uit de wind houden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.