nederland

Vrouw dood door omvallen heistelling

03 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Een 54-jarige vrouw is vrijdag in het ziekenhuis overleden, nadat zij eerder op de middag op het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost gewond was geraakt door het omvallen van een heistelling. Zij was aanwezig bij het feestelijk slaan van de eerste paal op een bouwplaats aan de Mary van der Sluisstraat.

Door het omvallen van de kleine, ceremoniële heistelling raakte ook een man gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 16.45 uur. Bij de ceremonie waren ongeveer honderd mensen aanwezig. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie heeft de omstanders tijdelijk ondergebracht in een opvanglocatie. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is in handen van de arbeidsinspectie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.