nederland

Veel steun in PvdA voor verruimen kinderpardon

04 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De PvdA-fractie in de Tweede Kamer moet nog voor het zomerreces ,,duidelijke stappen” zetten voor een verruiming van het kinderpardon. Een motie die dit vraagt, is gesteund door 80,4 procent van de partijleden.

Dat maakte de PvdA zaterdag bekend. Later op de dag wordt de motie besproken tijdens een ledenraad van de partij in Nieuwegein.

In een reactie laat Attje Kuiken, de asielwoordvoerder van de fractie, weten de ,,duidelijke uitspraak” te omarmen. ,,Samen met de leden zetten we onze strijd voor een eerlijke en rechtvaardige behandeling van kinderen in asiel voort.”

Maar een verruiming van de kinderpardonregeling zit er niet in. De fractie voelt hier niet voor. Verder is coalitiepartner VVD tegen en ook verantwoordelijk staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) wil er niet aan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.