nederland

‘Troonrede tijdelijk in de Grote Kerk’

01 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De koning zou de Troonrede tijdens de voorgenomen renovatie van het Binnenhof ook in de nabijgelegen Grote Kerk kunnen uitspreken, vindt de VVD. Het kabinet wil Prinsjesdag in die periode gewoon op het Binnenhof houden, maar het kost volgens de coalitiepartij telkens enkele weken om die plek voor het evenement vrij te maken van bouwmaterialen.

Dat scheelt op den duur ,,ettelijke” maanden op de hele opknapbeurt, schatten de liberalen. Rijtoer en balkonscène kunnen gewoon op de oorspronkelijk plekken plaatshebben.

De Tweede Kamer vergadert woensdag over de renovatie. Van de verschillende varianten maakt de kabinetsvoorkeur het meeste kans. Tweede en Eerste Kamer, Raad van State en ministerie van Algemene Zaken komen de hele renovatieperiode allemaal ergens anders onderdak. Het hele Binnenhof-complex is dan leeg, de renovatie duurt 5,5 jaar en kost 475 miljoen euro.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.