nederland

‘Sekspanden Utrecht waren vrij van huur’

08 juni 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – Het bedrijf van ex-prostituee Caja van Tolie had geen huurovereenkomst met de eigenaren van sekspanden in de Utrechtse Hardebollenstraat. De gemeente kon haar daarom geen exploitatievergunning geven voor het inrichten van een seksbedrijf, want daarvoor is het nodig dat een aanvrager kan aantonen dat zij over werkruimtes beschikt.

Dat antwoordt burgemeester Jan van Zanen op vragen uit de gemeenteraad. De raad moet donderdag het groene licht geven voor aankoop van de sekspanden voor bijna zes miljoen euro. Als de gemeente eigenaar van de panden is, is raamprostitutie op die plek voorgoed onmogelijk. De gemeente wil alle raamprostitutie op een nieuwe plek concentreren.

Utrecht sloot alle seksramen in de stad in 2013. Sindsdien is er geprocedeerd over de heropening van de Hardebollenstraat. De raad vreest dat de gemeente beticht kan worden van onbehoorlijk bestuur, maar de procedure is juridisch correct verlopen volgens juristen die de raad had ingehuurd. Volgens Van Zanen is het toeval dat de koopplannen en het definitief weigeren van de exploitatievergunning vrijwel tegelijk naar buiten kwamen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.