nederland

Rutte zal aso geen Tokkie meer noemen

06 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte zal de achternaam Tokkie niet meer gebruiken als aanduiding voor aso’s. Rutte schrijft dat aan de heer Lion Tokkie, die zich beklaagde nadat de premier de mensen die Sylvana Simons racistisch hadden bejegend ,,doorgeslagen tokkies” had genoemd.

,,Het is gewoon niet leuk of prettig als je achternaam in een negatieve context wordt gebruikt, ongeacht of je ermee wordt bedoeld”, aldus Rutte. ,,Ik zal uw achternaam niet meer gebruiken als typering voor mensen die in mijn ogen geen positieve bijdrage aan de samenleving leveren”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.