nederland

Rutte eerste Nederlandse premier op Cuba

05 juni 2016Leestijd: 1 minuut

HAVANA (ANP) – Premier Mark Rutte heeft als eerste Nederlandse premier een bezoek gebracht aan Cuba. De minister-president reisde naar het eiland voor een top van de Associatie van Caribische landen.

Rutte zat op Cuba onder meer om de tafel met president Raúl Castro. De leiders spraken over de hervormingen op het communistische eiland. Ook gaf Rutte aan de banden op economisch en politiek terrein verder te willen aanhalen.

De premier sprak verder met vertegenwoordigers van Nederlandse ondernemingen die al actief zijn op Cuba. De bedrijven zijn volgens het departement van Rutte ,,actief ingesprongen op de economische hervormingen die president Castro heeft ingezet”.

De premier greep het bezoek verder aan om ,,op het hoogste niveau” aandacht te vragen voor de Nederlandse pogingen een tijdelijke zetel te bemachtigen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.