nederland

Opbrengst Alpe d’Huzes bijna 11 miljoen euro

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De deelnemers aan Alpe d’Huzes hebben dit jaar bijna 11 miljoen euro opgehaald. Tijdens het evenement beklimmen fietsers en lopers de Franse berg Alpe d’Huez één tot zes keer en laten zich daarbij sponsoren. De opbrengst is voor onderzoek naar kanker. Het bedrag kan nog hoger worden; in oktober wordt de definitieve opbrengst bekend.

Donderdag gingen 3193 fietsers en 881 lopers de uitdaging aan. Onder de deelnemers zijn traditioneel veel (ex-)kankerpatiënten en familieleden, vrienden en buren. ,,Elke deelnemer zet onmacht om in kracht en stijgt boven zichzelf uit”, aldus voorzitter Johan van der Waal van Alpe d’Huzes donderdag. ,,Je hoort veel mensen zeggen dat ze eigenlijk maar één keer naar boven wilden en toch een keer of drie zijn gegaan.”

Het opgehaalde bedrag is 10.738.427,81 euro, meldde de organisatie donderdagavond.

Vorig jaar leverde de jaarlijkse sponsortocht 12 miljoen euro op. De inkomsten liepen enkele jaren geleden flink terug na ophef over declaraties van een van de oprichters van Alpe d’HuZes.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.