nederland

Ontslag politiemedewerker voor diefstal

01 juni 2016Leestijd: 1 minuut

APELDOORN (ANP) – Een politiemedewerker van de eenheid Oost-Nederland is ontslagen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan diefstal of verduistering.

De man werd in december al geschorst maar hij kreeg deze week van de politiechef van de eenheid te horen dat hij ontslagen is. De medewerker zou de vermeende diefstal buiten werktijd hebben gedaan. ,,Tegen de medewerker is aangifte gedaan van diefstal of verduistering”, zo laat de politie weten. ,,De afdeling veiligheid, integriteit en klachten heeft een (disciplinair) onderzoek en tevens strafrechtelijk onderzoek ingesteld onder leiding van het Openbaar Ministerie.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.