nederland

Onderhoud Groene Draeck blijft bij Defensie

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Hoewel het onderhoud aan de Groene Draeck goedkoper kan worden gedaan door een gespecialiseerd bedrijf, blijft het een taak van de Koninklijke Marine. Premier Mark Rutte heeft dat donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Het onderhoud aan het zeiljacht van prinses Beatrix kan gemiddeld 8000 euro per jaar goedkoper én beter als een gespecialiseerd bedrijf dit doet. Maar dat weegt volgens Rutte uiteindelijk niet op tegen de kosten die een Europese aanbesteding met zich meebrengt.

Het jaarlijkse onderhoudsbudget van Defensie is 95.000 euro. Dit wordt wel verlaagd naar 87.000 euro, schrijft Rutte in de brief aan de Kamer.

Het budget voor 5 jaar was, gerekend met 95.000 euro per jaar, 475.000 euro. Een second opinion door het bedrijf Blom Lemsteraken kwam voor dezelfde periode op 434.000 euro uit. Blom Lemsteraken concludeert ook dat het onderhoud beter kan. Dit omdat Defensie niet is gespecialiseerd in onderhoud aan schepen als de Groene Draeck.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.