nederland

Militairen ingezet voor opsporing illegalen

06 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Militairen van de landmacht helpen vanaf maandag de marechaussee bij de opsporing van illegalen die via Nederlandse havens naar Groot-Brittannië proberen te komen. Tot 1 oktober worden 32 militairen ingezet voor de zogenoemde zeehaventaak in Hoek van Holland, Europoort en IJmuiden. In de havens gaan ze vrachtwagens steekproefsgewijs controleren op de aanwezigheid van verstekelingen.

De marechaussee vroeg eind vorig jaar de andere krijgsmachtdelen al om hulp toen plotseling een grote toestroom van migranten naar ons land ontstond. Mobiele teams werden ingezet in het zuiden en oosten. De geleverde ondersteuning aan de oostelijk en zuidelijke landsgrenzen bestond telkens uit maximaal veertig militairen van de landmacht. Ook werden hondenteams van de luchtmacht ingezet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.