nederland

Kiezers vooral bezorgd om gezondheidszorg

12 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Nederlandse kiezers zijn vooral bezorgd over de staat van de gezondheidszorg in ons land. Ook integratie staat bij veel mensen – ongeacht politieke voorkeur – hoog in het zorgenlijstje, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Ondervraagden mochten maximaal drie punten van zorg noemen. 43 procent van hen noemde de gezondheidszorg, gevolgd door het onderwerp integratie dat door 37 procent werd genoemd. Bejaarden- en gehandicaptenzorg, criminaliteit en de kloof tussen arm en rijk volgden met respectievelijk 27, 25 en 25 procent.

Milieu (11 procent), werkloosheid (11) en onderwijs (12) scoren betrekkelijk laag. Vooral die laatste categorie is ten opzichte van tien jaar geleden gedaald; in 2006 vond 20 procent onderwijs nog een zorgenkindje.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.