nederland

Fiscus onderhandelt met bonden over regeling

01 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Belastingdienst zit weer aan tafel met de vakbonden voor overleg over de populaire vrijwillige vertrekregeling voor medewerkers. Die regeling is zo gewild dat die een risico kan worden voor de continuïteit van het werk van de fiscus.

Er kunnen gaten gaan vallen op belangrijke afdelingen en de kosten kunnen fors oplopen, aldus staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) woensdag in de Tweede Kamer. Volgens hem is het op dit moment nog niet verontrustend.

Wiebes reageerde op de grote zorgen bij veel partijen in de Kamer over de vertrekregeling. De vrees is dat te veel cruciaal personeel vertrekt.

Als de belangstelling voor vertrek in het begin al zo groot is en die tendens zich doorzet, wordt het spannend, aldus de staatssecretaris. Hij wil voorkomen dat er een gebrek aan mankracht ontstaat bij afdelingen waar hij dat zeker niet wil, zoals toezicht en invordering.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.