nederland

F-35 vloog bewust niet over Binnenhof

09 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Gezien alle politieke commotie is het nieuwe jachtvliegtuig F-35 bewust niet over het Binnenhof gevlogen. Er is uiteindelijk voor gekozen om ,,andere bezienswaardigheden met de F-35 op de foto te zetten en niet zozeer het Binnenhof”, aldus minister Jeanine Hennis (Defensie) donderdag in de Tweede Kamer.

Volgens de bewindsvrouw zal in de toekomst, als Nederland over meer F-35’s beschikt, ,,natuurlijk alsnog het plaatje” worden gemaakt. Er werd teleurgesteld op gereageerd dat het toestel het Binnenhof meed.

De F-35 of Joint Strike Fighter (JSF) maakte eerder deze week op twee dagen een kennismakingsrondje over Nederland. Over de aanschaf van de vervanger van de F-16 is jarenlang fel discussie gevoerd in de politiek.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.