nederland

Extra beveiliging bussen Almere na overval

08 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ALMERE (ANP) – Connexxion zet extra beveiligers in op avond- en nachtbussen in Almere, nadat dinsdagnacht een chauffeur werd overvallen. De twee daders droegen bivakmussen en hadden messen bij zich. Ze maakten een onbekend geldbedrag buit. Niemand raakte gewond.

De bond CNV Vakmensen had aangedrongen op extra beveiliging. ,,De overval in Almere is er een in een lange reeks. Ondanks alle maatregelen blijft de veiligheid in de bus hier een groot probleem”, aldus een woordvoerder. ,,Met het inzetten van extra beveiligers staan de chauffeurs er in ieder geval niet alleen voor.” Volgens het CNV gaat het om vijftien fte.

De gewapende overval vond rond 00.30 uur plaats op een pendelbus tussen Almere en Amsterdam.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.