nederland

EU en VS tekenen voor bescherming gegevens

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Verenigde Staten en de Europese Unie tekenen donderdag in Amsterdam een overeenkomst die er voor moet zorgen dat persoonsgegevens beter worden beschermd. Het gaat om informatie die politie en justitie in de EU-lidstaten en de VS uitwisselen voor opsporing en vervolging.

De afspraken gaan over bijvoorbeeld beperkingen in het gebruik van de gegevens, veiligheid van de informatie, bewaartermijnen en klachtenprocedures. De ondertekening van het ‘Parapluverdrag’ gebeurt door de Amerikaanse minister van Justitie Loretta Lynch, Europees commissaris Vera Jourova (Justitie) en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie).

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.