nederland

Eerste vrouwelijke commandant vliegbasis

06 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Voor het eerst krijgt een vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht een vrouwelijke commandant. Woensdag wordt kolonel Elanor Boekholt-O’Sullivan baas van Vliegbasis Eindhoven, meldde het ministerie van Defensie maandag. Ze neemt het commando over van kolonel Johan van Soest.

Boekholt-O’Sullivan werkt sinds 1994 voor de luchtmacht. Zij was onder meer strategisch adviseur van de Commandant Luchtstrijdkrachten en gaf eerder leiding aan Innovatiecentrum AIR. Op missie in Afghanistan in 2008 was ze belast met de wederopbouw van de civiele luchtvaart. Vliegbasis Eindhoven is de Nederlandse luchtmachtbasis voor luchttransport.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.