nederland

Demmink: ik had geen seks met jonge jongens

03 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Joris Demmink heeft nooit seksuele contacten gehad met jonge jongens of zich in jongensbordelen begeven. Dat zei de oud-justitietopman vrijdagochtend tijdens een voorlopig getuigenverhoor in een zaak die draait om een vermeend pedonetwerk van hooggeplaatste ambtenaren, waarvan hij in de jaren tachtig en negentig deel zou hebben uitgemaakt.

Het verhoor bij de rechter-commissaris in Amsterdam wordt gehouden op verzoek van voormalig prostitué Bart van Well. Hij claimt Demmink eind jaren tachtig als klant te hebben gehad, toen hij werkte als prostitué. De inmiddels gepensioneerde Demmink wordt al jaren in verband gebracht met het misbruik van minderjarige jongens. Hij heeft altijd ontkend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.