nederland

Dag van de Bouw trok 93.000 kijkers

04 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ZOETERMEER (ANP) – De elfde editie van de Dag van de Bouw heeft zaterdag ruim 93.000 bezoekers getrokken. Dat stemt tot tevredenheid, aldus een woordvoerder van organisator Bouwend Nederland, ,,maar echt tevreden worden we pas als gemeenten meer gaan bouwen.”

De hele dag waren 170 bouwlocaties door heel Nederland opengesteld. De meeste belangstelling trok de open dag van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam: 15.000 bezoekers. Die konden de stations Vijzelgracht, Rokin, Amsterdam Centraal en Noord bezichtigen. Vooral het metrostation CS had veel bekijks, maar ook station Vijzelgracht – waar de langste roltrap van de Benelux (47 meter) te zien was – kon rekenen op veel belangstelling.

Ook het gebied rond het Centraal Station in Utrecht en de bouwwerkzaamheden van de Isala Delta in Kampen mochten zich in grote belangstelling verheugen.

Vorig jaar trok de Dag van de Bouw 90.000 bezoekers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.