nederland

Baas Neyenrode legt functie neer na klachten

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BREUKELEN (ANP) – De directeur van Nyenrode New Business School (NNBS) in Amsterdam, Anton Busselman, heeft zijn functie voor onbepaalde tijd neergelegd na klachten over zijn gedrag. Hij zou onlangs tijdens een studiereis naar China studentes ‘seksueel onheus hebben bejegend’ en met twee collega’s enkele malen te veel hebben gedronken. Medewerkers van de particuliere universiteit beklaagden zich daar eerder deze week over in een brief aan het bestuur.

,,De opstellers van de brief waren zelf niet mee naar China”, aldus een woordvoerder van Nyenrode donderdag na een bericht op de website van NRC. De krant heeft de brief in bezit. ,,Er wordt een onafhankelijke commissie ingesteld die de kwestie gaat onderzoeken. Die moet feit en fictie van elkaar scheiden.” Busselman heeft zijn functie voorlopig neergelegd om het onderzoek niet te storen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.