nederland

Zonnigste Bevrijdingsdag ooit

05 mei 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – Deze Bevrijdingsdag was de zonnigste ooit. Dat heeft weerbureau Weerplaza donderdag gemeld. De zon scheen 14 uur en 20 minuten, zo bleek uit metingen bij het KNMI in De Bilt. Het vorige record stond op precies 14 uur zon. Dat was op Bevrijdingsdag in 2000.

De komende dagen blijft het mooie weer aanhouden. Ook vrijdag en in het weekend verwacht Weerplaza veel zon en daarbij loopt de temperatuur nog flink op. Beide weekenddagen ligt de maximumtemperatuur rond 25 graden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.