nederland

Teleurstelling in A’dam, vreugde in Eindhoven

08 mei 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM/EINDHOVEN (ANP) – Voetbalsupporters die de ontknoping van de eredivisie in de Amsterdamseen Eindhovense binnenstad volgden, uitten hun respectievelijke teleurstelling en vreugde redelijk rustig en ordelijk. Volgens de politie in Eindhoven zitten de horecagelegenheden redelijk vol en heerst er een goede sfeer in de stad. Een woordvoerder zegt dat de politie en gemeente rekening hebben gehouden met de ,,goede afloop” voor Eindhoven.

De huldiging van PSV in de stad is maandag, maar hij zegt nog in de loop van de middag en avond wel een toestroom te verwachten van mensen die wat willen vieren.

In Amsterdam keken veel mensen naar de voetbalwedstrijden op het Leidseplein. Daar werden enkele arrestaties verricht. Na de wedstrijd heerste teleurstelling onder de fans. Tot nog toe verlaten zij het plein in het centrum van de stad redelijk rustig.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.