nederland

Spookrijder A79: gezond en geldig rijbewijs

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

KLIMMEN (ANP) – De spookrijder die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A79 bij Klimmen (Limburg) had in elk geval een geldig rijbewijs en was in goede gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek naar het ongeval. Daarbij kwamen zowel de spookrijder als een 39-jarige vrouw om het leven.

De spookrijder, een 87-jarige man uit Schin op Geul, pakte op de John F. Kennedylaan in Heerlen niet de oprit, maar de afrit van de A79. ,,Waarom hij dat deed, kunnen we hem helaas niet meer vragen”, zegt een politiewoordvoerster.

De man reed 4,5 kilometer tegen het verkeer in, in de rijrichting van Maastricht naar Heerlen. Ter hoogte van Klimmen botste hij frontaal op een personenauto. Daarin zaten de 39-jarige vrouw en drie kinderen. De drie raakten zwaargewond. De politie kan niet zeggen hoe het met de kinderen gaat.

De snelweg was vrijdag in verband met het ongeluk en het technische onderzoek van de politie, langere tijd afgesloten voor het verkeer.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.