nederland

Rutte en Ploumen naar Libanon

02 mei 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) brengen dinsdag een bezoek aan Libanon. Zij laten zich daar informeren over de gevolgen voor Libanon van de problemen in buurland Syrië.

Libanon (vier miljoen inwoners) vangt ongeveer anderhalf miljoen vluchtelingen uit Syrië op. Rutte en Ploumen spreken de Libanese minister-president Tammam Salam. Ze ontmoeten ook burgemeesters van gemeenten waar veel vluchtelingen worden opgevangen en praten met hen over wat dat bijvoorbeeld betekent voor de beschikbaarheid van drinkwater en elektriciteit en de verwerking van afval.

Ook wordt een bezoek gebracht aan een vluchtelingenkamp en er wordt een kijkje genomen bij een door Nederland gefinancierd voetbalproject voor Libanese – en vluchtelingenkinderen. Het kabinet maakte sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië 360 miljoen euro vrij voor noodhulp en initiatieven om vluchtelingen die in de regio worden opgevangen meer perspectief te bieden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.