nederland

Plaatsing spoorbrug verloopt voorspoedig

07 mei 2016Leestijd: 1 minuut

MUIDEN (ANP) – De operatie om de nieuwe spoorbrug bij Muiderberg op zijn plaats te krijgen verloopt voorspoedig. Nadat de brug op zijn plaats is gereden wordt de snelweg A1 weer in orde gemaakt. Zaterdag om 12.00 uur gaat de A1 bij Muiderberg dan weer open.

In een toespraak vrijdagavond ter ere van de operatie noemde minister Schultz (Infrastructuur) het ,,een krachttoer met de precisie van een horlogemaker’’.

Met een lengte van 255 meter en een hoogte van 55 meter vormt de brug, die met een gewicht van 8400 ton evenveel staal bevat als de Eiffeltoren, het grootste object dat ooit door mensen is verplaatst.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.