nederland

NS: kies ander vervoer naar huldiging Ajax

06 mei 2016Leestijd: 2 minuten

AMSTERDAM (ANP) – Mocht Ajax zondag kampioen worden, dan kunnen supporters die via Utrecht reizen beter niet met de trein naar de huldiging bij de Amsterdam ArenA komen. De NS adviseert op de website voor ander vervoer te kiezen, gezien de werkzaamheden bij station Utrecht. Daardoor is er slechts beperkt treinverkeer mogelijk naar Amsterdam en kan de wachttijd, zowel op de heen- als terugreis, oplopen tot meer dan twee uur.

De werkzaamheden leveren hinder op voor reizigers die uit het midden of zuiden van het land komen. Wie vanuit Noord-Nederland of Flevoland naar de huldiging gaan, kunnen het beste uitstappen op station Duivendrecht, tipt de NS. Hiermee ontlopen ze de grote drukte op metrostation Strandvliet en station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Als de Amsterdamse club zondag voor de 34e keer landskampioen wordt, volgt ’s avonds een huldiging op het ArenAPark, naast het stadion. De club gaat er met de eer vandoor als De Graafschap in Doetinchem wordt verslagen en PSV er niet in slaagt in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle een verschil van zes doelpunten goed te maken.

Voetbalverordening

Naar verwachting komen er ’s middags in de stad al veel supporters de wedstrijd kijken. Op het Leidseplein, Rembrandtplein en Thorbeckeplein geldt tussen 12.00 uur en middernacht een zogeheten voetbalverordening, waardoor de politie kan controleren op vuurwerk, fakkels en flesjes of blikjes waarmee kan worden gegooid. Ook is gezichtsbedekkende kleding hier niet toegestaan en mogen horecazaken geen grote tv-schermen buiten opgehangen of naar buiten richten.

De gemeente liet vrijdag weten dat het podium in het ArenAPark al wordt opgebouwd. Het voorprogramma, met muziek en live beelden van de spelersbus die naar Amsterdam komt, begint om 18.00 uur. Rond 20.00 uur worden de voetballers verwacht op het podium en het programma eindigt om 21.00 uur.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.