nederland

Nederlanders gewond bij busongeluk België

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

MOESKROEN (ANP) – Bij een aanrijding met een Nederlandse touringcar op een Belgische snelweg is vrijdag een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. 24 Nederlanders moesten in Vlaamse ziekenhuizen worden behandeld; twaalf van hen konden in de loop van de middag weer naar huis. Zeven Nederlanders zijn zwaargewond.

De Nederlandse bus remde af omdat het verkeer ervoor op de snelweg richting het Franse Lille stilstond. De bus reed nog maar met lage snelheid toen de Bulgaarse vrachtwagen met hoge snelheid achterop reed. De touringcar botste daardoor op zijn voorganger, een Belgische vrachtwagen, waardoor de Nederlandse buschauffeur bekneld raakte, aldus een woordvoerder van touroperator Slangen Reizen. Alle passagiers hadden bij deze reisorganisatie een tripje naar Parijs geboekt. Aanvankelijk was ook de toestand van de chauffeur kritiek, maar inmiddels is die stabiel, aldus de gemeente Kortrijk.

In de buurt waar het ongeluk gebeurde, bij de Waalse stad Moeskroen, staan dagelijks files door de controles aan de grens met Frankrijk. Woensdag kwam in die omgeving een vrachtwagenchauffeur om het leven bij een ernstig ongeluk. Zijn truck brandde volledig uit na een aanrijding.

Behalve de 24 Nederlandse slachtoffers is ook een Belgische passagier van de bus in het ziekenhuis beland. De gewonden hebben veelal snijwonden door glas. Er zijn twee Nederlandse bussen naar België gestuurd om passagiers die dat willen verder te vervoeren naar Parijs en anderen terug te brengen naar Nederland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.