nederland

Nederland viert Internationale Dag van Arbeid

01 mei 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Duizenden mensen wereldwijd vieren zondag de Internationale Dag van de Arbeid. Ook in Nederland wordt op deze dag traditioneel gestreden voor betere arbeidsomstandigheden.

De Dag van de Arbeid valt voor de PvdA dit jaar samen met haar zeventigjarig bestaan. Daarom organiseert de partij het ‘Festival van de Arbeid’ in Utrecht, met onder meer workshops debatteren en ontmoetingen met politici.

Leden van vakbond FNV gaan zondag een mars lopen vanaf het Jonas Daniël Meijerplein, door het centrum van Amsterdam met als eindbestemming het Oosterpark. In het park zijn er shows, colleges en stands. Ook komt scheidend FNV-voorzitter Ton Heerts speechen en zal rapper Typhoon om 16.30 uur de dag afsluiten met een optreden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.