nederland

‘Miljoenenverlies Nederlandse investeerders’

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Een investeringsproject van zo’n 150 Nederlandse investeerders en het hedgefonds GO Capital heeft waarschijnlijk geleid tot een verlies van tientallen miljoenen euro’s. Dat schrijven Trouw en het FD vrijdag op basis van gegevens uit de Panama Papers.

De investeerders staken vanaf 2005 minstens 26 miljoen euro in CBp Carbon Industries. GO Capital legde vanaf 2006 een soortgelijk bedrag op tafel. CBp zou het geld gebruiken om oude autobanden milieuvriendelijk te recyclen, een techniek die tegenwoordig veelvuldig wordt toegepast. CBp, dat in 2012 een doorstart maakte via het bedrijf Carbon Green Renewables, heeft echter geen band gerecycled.

Carbon Green Renewables werd op de Britse Maagdeneilanden gevestigd door het Panamese adviesbureau Mossack Fonseca. In de administratie van dat kantoor, de Panama Papers, zijn de namen van zo’n tachtig investeerders opgedoken. Zij bezitten gezamenlijk een kwart van het bedrijf en hopen na een mogelijke verkoop nog een deel van hun inleg terug te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.