nederland

Kamer wil uitleg over visumvrij reizen Turken

09 mei 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer wil dat het kabinet aangeeft hoe het denkt over het besluit van de Europese Commissie om vanaf juli visumvrij reizen voor inwoners van Turkije mogelijk te maken.

PvdA, VVD, SP, CDA, PVV, ChristenUnie, GroenLinks, SGP en Partij voor de Dieren steunen maandag een verzoek van D66 dat een brief van het kabinet hierover wil. De Kamer gaf eerder aan dat het niet wil dat de eisen worden versoepeld waaraan Turkije moet voldoen voordat Turken zonder visum naar Europa mogen reizen. Volgens de Europese Commissie voldoet het land nog niet aan alle 72 voorwaarden, maar is er wel vooruitgang geboekt.

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) gaf eerder aan dat Turkije nog flink aan de bak moet om aan alle voorwaarden te voldoen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.