nederland

Handgranaat ontploft in Amsterdamse woonwijk

09 mei 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – In de Rivierenbuurt in Amsterdam is een handgranaat ontploft. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een luide knal. Niemand raakte gewond maar een aantal geparkeerde auto’s is beschadigd.

De explosie vond maandag rond 04.15 uur plaats in de Oude-IJselstraat. Politie en brandweer gingen direct naar de straat toe. Een getuige had na de explosie een jongen met een zwarte capuchon op zien wegfietsen maar agenten hebben de verdachte niet meer kunnen vinden.

Bij de ontploffing ontstond veel rook, maar geen brand. De recherche doet onderzoek en de politie is op zoek naar mensen die meer over de zaak kunnen vertellen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.