nederland

Gemoederen lopen alweer op in Geldermalsen

31 mei 2016Leestijd: 1 minuut

GELDERMALSEN (ANP) – Tegenstanders van de komst van een asielzoekerscentrum in Geldermalsen hebben dinsdag als gestoken gereageerd op de aankondiging van de gemeente dat er op 29 juni een extra raadsvergadering is over de ,,bijdrage die Geldermalsen kan leveren aan de vluchtelingenproblematiek.” Zij hebben meteen voor dezelfde avond een demonstratie aangekondigd voor het raadhuis.

Een demonstratie tijdens de vorige raadsvergadering over hetzelfde onderwerp liep in december vorig jaar uit op grote rellen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat burgemeester en wethouders eind juni een nieuw opvangplan aan de raad voorleggen. Het actiecomité denkt dat de komst van een azc wel degelijk op de agenda staat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.