nederland

Eerste zomerse dag van dit jaar

07 mei 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – Zaterdagmiddag werd rond 13.20 uur in De Bilt, het centrale meetpunt van het KNMI, voor het eerst dit jaar de 25 graden bereikt. Dat betekent dat we officieel kunnen spreken van de eerste landelijke zomerse dag, melden de weerbureaus.

Vrijdag liep op een enkele plaatsen de temperatuur ook al op tot 25 graden, maar nog niet op het centrale meetpunt van het KNMI in De Bilt.

Het bereiken van de eerste zomerse dag op 7 mei is relatief vroeg. Sinds 1901 werd deze grens gemiddeld bereikt op 19 mei. Vorig jaar beleefden we de eerste zomerse dag op 11 mei. De vroegste datum waarop het 25 graden werd, is 14 april 2007.

Weerplaza verwacht dat de warme lucht nog tot en met donderdag in het land blijft. Maar het zonnige weer houdt niet zo lang stand. Zondag is het nog wel stralend zonnig bij maxima van ongeveer 25 graden. Maandag schijnt de zon ook nog, maar tegen de avond is er in het zuiden kans op regen. Dinsdag breiden de buien zich over het hele land uit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.