nederland

Brandstichter auto burgemeester Haarlem vast

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

HAARLEM (ANP) – De politie heeft dinsdag een 45-jarige Haarlemmer aangehouden wegens het in brand steken van de auto van de burgemeester van Haarlem in de nacht van 14 op 15 juni vorig jaar.

De man, die voldeed aan het signalement dat vorige week in het tv-programma Opsporing Verzocht werd vrijgegeven, is volgens de politie vermoedelijk de uitvoerder van de brand en de politie is daarom nog op zoek naar de opdrachtgever(s).

Justitie heeft een beloning van 7500 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgevers van de brandstichting.

Burgemeester Bernt Schneiders liet vorig jaar in verschillende media weten uit te gaan van een gerichte actie. Eén van de scenario’s was toen dat er Hells Angels achter zaten omdat een voorman van de motorclub de burgemeester had laten weten niet blij te zijn met diens verheugde reactie op zijn arrestatie. Maar Schneiders zocht de daders ook in andere richtingen. Zo sloot hij destijds een woonwagen en een drugspand.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.