nederland

Beloning van 20.000 euro in onthoofdingszaak

02 mei 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – In de zaak van de man die in maart een hoofd neerlegde op de Amstelveenseweg in Amsterdam, looft de politie een beloning uit van 20.000 euro. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond nieuwe beelden te zien rond de moord op de 23-jarige Nabil Amzieb, zo liet de politie maandag weten.

Het hoofd van Amzieb werd 9 maart neergelegd bij waterpijpcafé Fayrouz Lounge. Van de man die dat deed zijn opnamen gemaakt. Daarop is te zien hoe hij met een gevulde vuilniszak langs een particuliere bewakingscamera loopt. Zijn gezicht is moeilijk te zien, omdat hij een capuchon droeg. De politie kreeg in de weken daarna tientallen tips binnen, maar de zaak werd niet opgelost.

Het lichaam van Amzieb werd 8 maart gevonden in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost. Een dag later bleek zijn hoofd voor het waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg te liggen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.