nederland

Arnhem reikt jongere met schuld helpende hand

31 mei 2016Leestijd: 1 minuut

ARNHEM (ANP) – De gemeente Arnhem gaat samen met D66 en de PvdA een nieuwe mogelijkheid onderzoeken om jongeren uit de schulden te helpen.

Bij de nieuwe mogelijkheid wordt aan schuldeisers een aflossingsvoorstel gedaan in ruil voor kwijtschelding van het grootste gedeelte van de schuld. De restschuld wordt door de gemeente overgenomen. De jongere betaalt deze restschuld terug door te investeren in zijn of haar toekomst. Dat kan bijvoorbeeld door een opleiding te volgen of te gaan werken, in combinatie met vrijwilligerswerk, laat de D66 weten.

Omdat jongeren met een zware schuldenlast later vaak te maken krijgen met een bijstandsuitkering of schuldhulpverleningstraject, is niets doen volgens de D66 geen optie. ,,We vervangen belemmerende schulden door een kansrijke toekomst. Dit is beter voor hen en scheelt de samenleving later weer andere kosten”, aldus de fractievoorzitter.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.