Wegenwacht gaat rijden met auto op waterstof

14 april 2016Leestijd: 1 minuut

RHOON (ANP) – De Wegenwacht gaat vanaf vrijdag rijden met een wagen die op waterstof rijdt. De auto wordt ingezet in stedelijke gebieden en heeft een actieradius van 300 kilometer. Uitvalsbasis voor de omgebouwde Renault Kangoo ZE is het wegenwachtstation Rhoon. De Wegenwacht wil met dit voertuig kijken of het bruikbaar is bij de hulpverlening.

De ingebruikname van de waterstofauto valt samen met het zeventigjarig bestaan van de Wegenwacht. Ter gelegenheid van het jubileum zijn in Rhoon wegenwachtvoertuigen van vroeger en nu te zien.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog begon de ANWB naar het voorbeeld van de Engelse zusterclub Automobile Association (AA) auto’s van leden met pech weer aan de praat te krijgen. Op 15 april 1946 ging de eerste hulpbrigade van start met zeven gele Harley Davidson Liberator motorfietsen. Met ruim 1,2 miljoen pechhulpverleningen per jaar is de Wegenwacht tegenwoordig met 900 wegenwachten 24 uur per dag actief.