nederland

Vijf miljoen Nederlanders op MijnOverheid

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Vijf miljoen Nederlanders hebben inmiddels hun digitale berichtenbox MijnOverheid geactiveerd. De vijfmiljoenste tikte vrijdag aan, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

In oktober vorig jaar waren het er nog maar 1,8 miljoen. ,,Deze groeispurt is met name te danken aan het feit dat mensen op de website van de Belastingdienst gevraagd werd hun berichtenbox te activeren voordat ze belastingaangifte gingen doen”, verklaarde het departement de run op de account.

MijnOverheid biedt toegang tot post, persoonlijke gegevens en lopende zaken van overheidsdiensten, zoals ook het kadaster en de gemeenten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.