nederland

Scoutingleider in cel wegens ontucht

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

ARNHEM (ANP) – Een 45-jarige man uit Duiven is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, omdat hij ontuchtige handelingen heeft gepleegd met een meisje. Dat gebeurde vanaf november 2012 ruim twee jaar lang met het toen dertienjarige kind. De man, een scoutingleider, creëerde volgens de rechtbank bewust gelegenheden om alleen te zijn met het slachtoffer.

De Duivenaar moet zijn al begonnen behandeling bij een GGZ-instelling voortzetten en mag geen contact opnemen met het slachtoffer. De rechtbank heeft er bij de strafmaat ook rekening mee gehouden dat hij oprecht berouw heeft getoond. Zijn langdurige detentie heeft een enorme impact op zijn gezin, blijkt verder uit de uitspraak. Zijn vrouw is ziek en zijn zoon heeft speciale aandacht nodig.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.