nederland

OR ProRail boos op kabinet

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – De Ondernemingsraad (OR) van ProRail is boos en teleurgesteld over de kabinetsbrief over het Fyra-debacle die vrijdag is gepubliceerd. Het kabinet erkent dan wel dat ProRail part noch deel heeft aan het mislukken van de Fyra, maar tegelijkertijd moet de spoorbeheerder veranderen in een publieksorganisatie.

De OR noemt de verandering een kostbare maatregel die er niet voor gaat zorgen dat het treinverkeer beter gaat lopen. ,,Wel zal het ervoor zorgen dat de ProRail-organisatie de komende jaren vooral met zichzelf bezig moet zijn in plaats van met de met de reiziger en verlader”, meent de OR.

Het kabinet reageerde vrijdag op de aanbevelingen van de parlementaire enquêtecommissie die het debacle met de Fyra onderzocht. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) liet weten dat de touwtjes bij ProRail worden aangehaald en dat de aansturing van het bedrijf verandert.

De directie van ProRail wijst erop dat prestaties van het bedrijf sinds 2015 zijn verbeterd. ,,We hopen dat de reorganisatie ons niet afleidt van de weg die we zijn ingeslagen”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.